Beleggen bij Record Bank

U heeft het misschien al gehoord of gelezen in de pers : spaarders en (kleine) beleggers zoeken naar alternatieven voor de spaarrekening als gevolg van de aanhoudende lage rentes.

Een van de alternatieven is beleggen in een fonds waarbij meer risico wordt genomen met het oog op een hoger rendement. Dat risico schrikt sommige spaarders af. Record Bank heeft u de keuze uit diverse types van fondsen: lees er hier alles over.

Verstandig Beleggen

Beleggen hoeft echter niet moeilijk te zijn en kan ook op een verstandige en verantwoorde manier gebeuren. Bij Record Bank is er de mogelijkheid om kleine bedragen gespreid te beleggen in de tijd en in verschillende fondsen. Zo wordt het risico maximaal gespreid en afgevlakt.

Gespreid beleggen heeft belangrijke voordelen. Als u maandelijks belegt, hoeft u zich geen zorgen te maken over het juiste aankoopmoment omdat u het koersrisico spreidt. Dat kunnen we als volgt toelichten :

De beurskoers schommelt altijd. Hoe lager de koers van het fonds, hoe meer deelbewijzen u op dat moment koopt. Bijvoorbeeld: u belegt maandelijks 100 euro. In mei staat de koers op 10 euro, dan koopt u 10 deelbewijzen (10 x 10 euro = 100 euro). In juni zakt de waarde naar 5 euro, dan koopt u er 20. U gaat zo maandelijks door. Achteraf bekeken was juni een beter inkoopmoment dan mei, maar dat kan u haast nooit op voorhand weten. Gelukkig heeft u niet met een groot bedrag ingekocht in mei, want dan was de waarde van uw belegging gehalveerd na één maand.

Gespreid beleggen in de tijd

De oplossing is gespreid beleggen met kleine(re) bedragen en dat op lange termijn. Zo worden beursschommelingen afgevlakt. En dat alles betekent een lager risico en een potentieel hoger rendement dan bij een éénmalige belegging.

U kan alles nalezen over beleggen bij Record Bank op deze site.
Wilt u meer info over beleggen bij Record Bank, kom langs op kantoor of maak een afspraak.