Belastingaangifte 2014: deadlines voor indiening

0 Flares 0 Flares ×

Na onze vorige blogpost over het tijdstip waarop uw belastingsaangifte voor de personenbelasting dient ingediend te zijn, was het duidelijk dat erg veel mensen hier vragen rond hebben. Daarom hebben we bij Zakenkantoor Sempels besloten om de beschikbare info over belastingaangifte in 2014  en de bijhorende deadlines even op een rijtje te zetten.

Weet u tegen wanneer uw belastingaangifte in orde moet zijn ? Wees gerust: u bent op het moment van schrijven nog niet te laat! 

Termijnen

Er zijn drie manieren om uw belastingsaangifte tijdig en correct in te dienen.

1. Belastingsaangifte via Tax-on-Web

U heeft u tijd tot 16 juli 2014. Om uw aangifte van uw belastingen online te verwerken heeft u een eID-kaartlezer of een token (dit is een persoonlijke toegangscode) nodig. De token kan u aanvragen via deze link . Reken op een termijn van een tiental dagen vooraleer u hierover beschikt.

U hoeft geen kernfysicus te zijn om uw aangifte via Tax on Web te doen

U hoeft geen kernfysicus te zijn om uw aangifte via Tax on Web te doen

Een belangrijke tip : wacht de deadline niet af om uw aangifte in te vullen en door te sturen. Ter illustratie, de server waarop Tax-on-web draait, lag plat op zondag 24 juni 2013, zoals je kan lezen in dit artikel in Het Nieuwsblad d.i. meer dan 3 weken voor de deadline in 2013.

Wees dus tijdig: wacht niet tot de laatste dag, maar kies een minder gebruikelijk uur om uw aangifte in te dienen, bijvoorbeeld vroeg in de ochtend, later op de avond of tijdens een werkuur.

2. Belastingsaangifte via bPost

De uiterste datum voor het indienen van de papieren aangifte is 26 juni 2014. Dat wil zeggen dat de aangifte uiterlijk op donderdag 26 juni op het scanningcentrum moet aankomen. Hou zeker rekening met de normale verzendingstermijnen van de Post.

Belastingaangifte 2014 deadline

 

3. Belastingsaangifte via een boekhouder

U kan uw belastingaangifte toevertrouwen aan een boekhouder. Hiervoor dient u aan uw boekhouder een volmacht Tax-on-web te verlenen. Het geven van de volmacht gebeurt eveneens op elektronische wijze. De deadline van uw belastingen door uw boekhouder ligt voorlopig op op 31 oktober 2014.  De officiële informatie over deze wijze van aangifte kan u vinden op de site van de FOD Financiën

Belastingsaangifte: de nuttige links op een rijtje

De website van Tax-on-web: klik hier
De federale overheidsdienst Financiën: klik hier

Ook onze partner Record bank heeft hierover een praktische blogpost geschreven: klik hier

Vragen over uw aangifte?

Neem snel contact met ons op: we helpen u graag verder!
Of schrijf u in op onze nieuwsbrief: zo krijgt u van ons belangrijk nieuws heet van de e-mailpers.

Voor KMO’s en bedrijven gelden specifieke regels: bovenstaande info heeft betrekking op de personenbelasting.
laatste update op 9 mei 2014

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Email -- LinkedIn 0 Google+ 0 0 Flares ×
0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Email -- LinkedIn 0 Google+ 0 0 Flares ×